Haal je auto rijbewijs

in ontspannen sfeer én in jouw eigen tempo

Auto rijbewijs

Onze succesvolle en innovatieve lesmethode is de ideale methode om jouw rijbewijs te halen. We maken gebruik maken van nieuw en modern lesmateriaal. Stap voor stap word je door een van onze gecertificeerde instructeurs optimaal voorbereid op je praktijkexamen.We passen onze aanpak aan op jou. Deze werkwijze zorgt er voor dat je goed leert auto rijden en dat je vol vertrouwen het examen tegemoet gaat. Onze rijschool heeft daardoor al jaren hoge slagingspercentages! Stap in en maak kennis!
Rijebewijs app rijschool
Rijbewijs halen

De rijopleiding

Eén rijles duurt 60 minuten. Per keer les je 60, 90 of 120 minuten. Dit stem je af met je instructeur. Het is mogelijk meerdere lessen per week te volgen. Je wordt van huis of van een andere plaats opgehaald en teruggebracht. Je rijdt tijdens het lessen altijd met dezelfde instructeur en in dezelfde lesauto. De moderne en sportieve lesauto’s zijn overzichtelijk en rookvrij. Ze zijn voorzien van de modernste modernste technieken en hulpsystemen.

Jouw gegevens, rijlessen en vorderingen check je in de LeerlingApp. Die kunnen jij en je ouders/verzorgers ook inzien. Om de slagingskans voor het praktijkexamen te vergroten is het mogelijk om een tussentijdse toets te volgen.

Gratis 1e rijles

Heb je interesse in onze rijschool? Kies een dag en start je rijopleiding direct. Dan krijg je de eerste rijles van ons cadeau! Maak kennis met onze instructeurs en start je rijopleiding goed:

Theorie

Voordat je een tussentijdse toets of een praktijkexamen kunt doen moet je geslaagd zijn voor het theorie-examen. De theorie heeft tot doel verkeerskennis, gevaarherkenning en inzicht te ontwikkelen. Dit alles is nodig om inzicht te verkrijgen in eigen mogelijkheden en tekortkomingen en die van andere weggebruikers waarmee jij straks te maken krijgt in het verkeer. Voor de theorie opleiding werken we samen met 1Dag-Autotheorie in Surhuisterveen. Met 1Dag-Autotheorie leer je beter, leuker, makkelijker en sneller je theorie dan met zelfstudie. De slagingskans ligt ook nog eens een stuk hoger. Meer dan 5000 cursisten gingen je voor!
Uiteraard is het ook mogelijk om de theorie door middel van zelfstudie je eigen te maken. Boeken en ander oefenmateriaal zijn bij ons verkrijgbaar in de webshop.Het CBR theorie examen bestaat uit:

Dit zijn de verschillende soorten theorie-examens:

Bestel je theorie leermiddelen online

Bestel eenvoudig en snel het theorie leermiddel die bij jou past.
Vandaag besteld = morgen in huis. Veel succes met oefenen!

Onze instructeurs

De Tussentijdse Toets (TTT)

Voor het praktijkexamen bestaat de mogelijkheid om een tussentijdse toets (TTT) te nemen. Het is een soort proefexamen die verloopt als een echt examen. Het is een goede gelegenheid om alvast te wennen aan het examen en om eventuele nervositeit weg te nemen. Een examinator van het CBR beoordeelt tijdens de tussentijdse toets hoe het met je rijvaardigheid is gesteld. Hij neemt alles onder de loep wat bij een echt examen ook getoetst wordt. Bij een positief resultaat wordt vrijstelling gegeven voor de bijzondere verrichtingen tijdens het eerste praktijkexamen.Deze TTT verhoogt de kans aanzienlijk om tijdens je eerste examen een in een keer te slagen. De TTT volg je op ongeveer ¾ van de rijopleiding. Voor een TTT is het noodzakelijk dat je in het bezit met van de theorie.

Praktijkexamen

Tijdens het praktijkexamen beoordeelt een examinator van het CBR of je in staat bent om zelfstandig aan het verkeer deel te nemen. De examinator let onder meer op je beheersing van de auto, kijkgedrag, voorrang verlenen en het rekening houden met andere weggebruikers. Hij beoordeelt je op zeven examenonderdelen, zoals het in- en uitvoegen, het gedrag bij kruispunten en de bijzondere verrichtingen.
Zo’n 10 minuten van je examen rijd je zelfstandig met behulp van het navigatiesysteem. Direct na afloop vertelt de examinator in het examencentrum de uitslag en bespreekt hij de rit en het zelfreflectieformulier met je. Op het zelfreflectieformulier heb je vóór het examen je sterke en minder sterke punten in het verkeer gezet.

Rijles in een automaat

Liever (les)rijden in een automaat? Rijden in een automaat is eenvoudiger dan in een schakelauto. Je hoeft minder handelingen te verrichten zoals het (ont)koppelen en schakelen. Hierdoor kun je meer aandacht besteden aan het verkeer. Daar tegenover staat de beperking dat je niet in een handgeschakelde auto mag rijden na het behalen van je rijexamen, afgelegd in een automaat. Nieuwsgierig geworden? Kies een dag en start je rijopleiding direct. Dan krijg je de eerste rijles van ons cadeau:

Spoedopleiding

Wil je op een snelle manier je rijbewijs halen? Kies dan voor een spoedopleiding bij onze rijschool. Een spoedopleiding kan variëren van 10 dagen tot 12 weken. Zorg ervoor dat bij de start van je spoedopleiding in het bezit bent van je theorie.
In de eerste les kijken we of je geschikt bent voor een spoedopleiding. Ook kijken we welk lessenpakket het beste bij je past en welk traject we gaan doorlopen. We kijken onder andere naar je voertuigbeheersing, je inzicht en je leersnelheid.

De lessen worden gegeven in blokken van meerdere uren en worden ingeroosterd afhankelijk van je eigen mogelijkheden. Op ongeveer ¾ van je opleiding vindt een tussentijdse toets (TTT) plaats.

Faalangst

Ongeveer 23% van de mensen die het rijbewijs wil halen heeft last van faalangst of examenvrees. Je bent dus niet de enige! Een aantal van onze instructeurs zijn daarom opgeleid als faalangst instructeur. Dit houdt in dat we goed om kunnen gaan met faalangst en examenvrees en jouw op de juiste manier kunnen begeleiden.

Faalangst? Hier een paar tips voor het rijexamen:

 • Maak het rijexamen niet spannender dan het is. In feite is het gewoon een rijles met een onbekende ‘instructeur’. Je mag slagen. Het moet niet. De kans op slagen wordt zelf groter als je van jezelf mag zakken.
 • Probeer in de week dat jij je examen hebt niet alleen bezig te zijn met autorijden. Je kunt best een extra rijles nemen maar doe ook vooral andere dingen.
 • Voorkom dat je overgeconcentreerd bent. Je kunt het verkeer niet beïnvloeden door je overdreven te concentreren op de weg.

Informeer naar de mogelijkheden en bel: 0653397883 of stuur een WhatsApp.

Opfriscursus

Ben je in het bezit van een rijbewijs maar heb je al een tijd niet achter het stuur gezeten of ben je onzeker over je rij kwaliteiten dan hebben we ook trainingen om de praktische kennis snel weer op peil te brengen.
Daarnaast hebben we ook diverse boeken om de theorie kennis aan te scherpen.
De lessen worden gegeven in jouw tempo en de nadruk zal liggen op de onderdelen die jij graag wilt oefenen.Informeer naar de mogelijkheden en bel: 0653397883 of stuur een WhatsApp.

Veelgestelde vragen over het autorijbewijs

 • Geven jullie ook rijles in een automaat?
  Jazeker. We hebben ook tenminste 1 automaat. Informeer naar de mogelijkheden en neem contact op via mail: info@rijschoolmullender.nl, WhatsApp of door te bellen met: 0653397883.
 • Kan ik ook in termijnen betalen?
  Ja dat is mogelijk. In overleg is het mogelijk de facturen in enkele termijnen te betalen.
 • Op welke manier kan ik betalen?
  Als je een pakket bij ons aanschaft, ontvang je van ons een factuur om de betaling van je pakket te voldoen. Je kunt ook (contant) per les betalen.
 • Moet ik het eerst mijn theoriecertificaat hebben om te mogen lesrijden?
  Nee dat is niet nodig. Het is wel aan te raden om direct te beginnen met leren voor het theorie-examen. Ongeveer halverwege de rijopleiding leg je het theorie-examen af en als je dit succesvol afrondt kunnen we toewerken naar het praktijkexamen.
 • Hoe snel kan ik beginnen met rijles?
  We doen ons best jou zo snel mogelijk te laten starten met de rijlessen. Voor de actuele stand van zaken kun je het beste even contact met ons opnemen door te mailen naar info@rijschoolmullender.nl of een WhatsApp te sturen naar 0653397883.
 • Hoeveel rijlessen heb ik nodig om te slagen?
  Dit hangt af van aanleg en inzicht, ervaring en hoe snel je in het bezit bent van de theorie. Het gemiddelde aantal lessen ligt landelijk rond de 40 lesuren.
 • Hoeveel rijlessen heb ik gemiddeld nodig?
  Het gemiddelde aantal rijlessen ligt landelijk rond de 40 les uren.

Staat jouw vraag er niet tussen? Stel hem direct en bel: 0653397883 of stuur een WhatsApp. Dan heb je direct antwoord!

Meld je aan

In een paar eenvoudige stappen jouw eerste rijles geboekt:

Ik volg het liefste mijn eerste rijles op een: (laat ze leeg als je geen voorkeur hebt)


Hoe wil je contact?