Aanhangrijbewijs nodig?

Informeer naar de mogelijkheden

Wil je gaan rijden met een aanhanger? Of ga je op pad met een paardentrailer, caravan of boottrailer? In veel gevallen zul je in het bezit moeten zijn van het BE rijbewijs. Rijbewijs BE is verplicht als de aanhangwagen boven de 750 kg is en als de combinatie van beide voertuigen zwaarder is dan 3500 kg (en tot 7000 kg).Wij verzorgen BE rijopleidingen voor heel Friesland. Informeer naar een mogelijkheden van deze rijopleiding bij onze rijschool.
Motor rijbewijs halen?
Motor rijbewijs Friesland

De BE opleiding

Tijdens de lessen wordt aandacht besteed aan de specifieke vorm van verkeersdeelname van het rijden met een combinatie. Ook komen bijzondere verrichtingen aanbod zoals de hellingproef, achteruit rijden, keren en het aan- en afkoppelen. Daarnaast worden voorbereidings- en controlehandelingen doorgenomen.

Voor het BE rijbewijs maakt het niet of het trekkend voertuig een schakelauto is of een automaat, een busje of een personenauto. We hebben het allemaal. Heb je een voorkeur? We horen het graag.

Praktijkexamen

Bij het praktijkexamen voor de categorie E bij B hoeft de kandidaat niet in het bezit te zijn van een theoriecertificaat. Het praktijkexamen duurt 55 minuten. Hiervan is een kwartier beschikbaar voor de introductie van het praktijkexamen en de toelichting op de uitslag achteraf.
Het praktijkexamen bestaat uit de volgende onderdelen:

BE rijopleiding in 1 dag

Wil je in een dag je BE rijbewijs halen? Rijschool Mullender verzorgt BE opleidingen voor heel Friesland in één dag. Voor het volgen van een dagopleiding is enige ervaring met (achteruit) rijden met een aanhangwagen wel belangrijk.
Twijfel je over je vaardigheden? Doe dan een intake!
De dagopleiding:
kennismaking
aanvang opleiding E achter B
koffie-/theepauze (en doornemen voertuigbewijzen)
hervatting opleiding E achter B
lunchpauze
hervatting opleiding E achter B
gereed maken voor het praktijkexamen
praktijkexamen
einde praktijkexamen
einde cursusdag (met je BE rijbewijs op zak)

Druk, druk, druk...

Het is op dit moment erg druk. We hebben daarom een wachtlijst. Informeer daarom wanneer je kunt starten. We vragen hiervoor je begrip.