Scooter rijbewijs

Zet de volgende stap in je leven!

Scooter rijbewijs halen?

Ben je 15 jaar of ouder en ben klaar voor de volgende stap in je leven?
Dan kun je starten met de rijopleiding. Wanneer je 16 jaar bent en geslaagd voor je bromfiets theorie mag je starten met de rijlessen en vervolgens praktijkexamen doen voor je scooter rijbewijs (AM).

We vertellen je graag meer over de mogelijkheden bij onze rijschool.
Scooterrijbewijs halen
Scooter rijbewijs Friesland

De rijopleiding

Tijdens de rijlessen ga je de weg op met maximaal 2 cursisten. De instructeur volgt met een eigen bromfiets en communiceert via een headset. Zo bieden wij kwaliteit, veiligheid en een betere leersituatie. Een ideale manier om snel je rijbewijs te halen. Heb je nog geen helm, handschoenen of veiligheidshesje? Geen probleem, dit kun je gratis bij ons lenen.

Haal- en brengservice vanaf station Leeuwarden

Je rijles volg je in Leeuwarden. Woon je in een andere plaats dan Leeuwarden? Geen probleem, wij verzorgen rijopleidingen voor de scooter voor een heel Noardeast-Fryslân en Leeuwarden en omstreken. Pak daarom het openbaar vervoer naar Station Leeuwarden, dan zorgt jouw instructeur met onze haal- en brengservice dat je op de plaats van bestemming komt.

Scooters waar je op les op krijgt

Theorie

Vanaf 15,5 jaar mag je theorie-examen afleggen. We hebben diverse boeken en ander oefenmateriaal. Ook kunnen we jou extra begeleiding aanbieden, mocht je met de theorie problemen hebben.

Zorg er voor dat je tijdig je theorie haalt. Dan kunnen we eerder jouw examen reserveren en de lessen inplannen. Voordat je rijlessen voor de scooter of bromfiets mag volgen, moet je dus de theorie hebben gehaald. Zorg dat je een geldig identiteitsbewijs of een paspoort en je reserveringsnummer (dit nummer staat in e-mail die je ontvangen hebt) mee neemt naar het theorie examen.

Het theorie examen bestaat uit 50 vragen waarvan er 6 fout mogen zijn. Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig.

Praktijkexamen

Voor aanvang van het examen controleert de examinator of je in het bezit bent van een geldig identiteitsbewijs of paspoort. De examenrit duurt ongeveer 25 minuten. Je rijdt op aanwijzingen van de examinator. Die rijdt op zijn eigen bromfiets achter je aan. Je instructeur mag ook meerijden op zijn bromfiets. De examinator let onder meer op je beheersing van de bromfiets, het juist toepassen van de verkeersregels, je snelheid in het verkeer, je plaats op de weg en op de veiligheid voor jezelf en die van het andere verkeer. Direct na afloop van de rit krijg je in het CBR examencentrum te horen of je geslaagd bent.

Interesse? Informeer

Heb je interesse en wil jij jouw scooter rijbewijs halen? Informeer en stuur een WhatsApp, mail of bel naar: 0653397883.

Veelgestelde vragen over het scooterrijbewijs

 • Kan ik zelf bepalen wanneer ik brommer rijles krijg?
  Ja, de scooter lessen worden in overleg tussen jou en de rijinstructeur ingepland. Je kunt rijlessen wanneer het jou het beste uitkomt.
 • Hoe lang duren de scooter rijlessen?
  De scooter rijlessen duren 60 minuten en kunnen ook in lesblokken naar keuze gegeven worden.
 • Wat kost een losse bromfiets rijles?
  De losse rijlessen kosten € 60,- per uur (60 minuten). Neem je een pakket, dan zijn de lessen iets voordeliger.
 • Wat kost een scooter rijopleiding?
  Een dagopleiding is € 440,00, dit is inclusief 4 rijlessen van 60 minuten en het praktijkexamen. Bekijk alle prijzen voor het scooter rijbewijs.
 • Wat heb ik nodig als ik praktijk examen ga doen?
  • Praktijkexamen oproepkaart;
  • Een geldig theorie certificaat;
  • Een wettelijk toegestaan, geldig identiteitsbewijs;
  Je mag al vanaf 16 jaar deelnemen aan het praktijkexamen.
 • Krijg ik altijd dezelfde rijinstructeur?
  Ja. Het is belangrijk om je rijopleiding te volgen bij een vaste en deskundige rijinstructeur waarbij jij je op je gemak voelt en die jou zo goed mogelijk voorbereid voor je rij examen. Hij kent alle examenroutes en moeilijke punten heel goed en behandelt deze ook met je tijdens de rijlessen.
 • Met welke scooters wordt er gereden?
  De rijlessen worden gegeven met Sym Orbits.
 • Hoe snel kan ik mijn scooter rijbewijs halen?
  Je kunt zelf bepalen hoe snel je het scooter rijbewijs wilt gaan halen. Je kunt het AM2 rijbewijs al halen in een dag.
 • Hoe lang is het theoriecertificaat geldig?
  Het theoriecertificaat is 1,5 jaar geldig. Je kunt het theoriecertificaat halen als je 15,5 jaar bent.

Staat jouw vraag er niet tussen?
Stel hem direct en bel: 0653397883 of stuur een WhatsApp. Dan heb je direct antwoord!