Bas

Mijn 18e verjaardag stond voor de deur, dus ik begon maar eens met rondkijken naar een autorijschool.

De keuze voor autorijschool Mullender was toen makkelijk gemaakt. Eigenlijk de enige rijschool in de regio Dokkum met een fatsoenlijke website, en ook nog eens aantrekkelijke tarieven. Ik heb toen meteen een proefles op mijn verjaardag, begin oktober, gepland.

De proefles, onder begeleiding van Jelmer, beviel me uitstekend. We hebben dan ook onmiddellijk na afloop een nieuwe afspraak gemaakt. In de daaropvolgende periode heeft Jelmer geleidelijk alle onderdelen van het autorijden met me doorgenomen. Hij zorgde ervoor dat niks onbehandeld bleef, en wist dit prima te verdelen over de lessen. Jelmer bleef altijd rustig, en hield graag een praatje, wat er voor zorgde dat ik mij ook altijd op m’n gemak voelde tijdens het rijden.

Ik was dan ook goed voorbereid voor mijn Tussentijdse Toets, die ik halverwege februari haalde. De TTT (een echte aanrader) gaf me een prima idee van wat ik op het rij-examen kon verwachten, en liet tevens zien waar ik nog even aan moest werken. In de daaropvolgende weken konden we nog even de puntjes op de ‘i’ zetten, zodat ik halverwege maart vol vertrouwen mijn praktijkexamen in ging. Deze haalde ik in één keer.

Ik ben inmiddels al een paar weken in het bezit van mijn rijbewijs, en de vrijheid die het me geeft bevalt me prima! Ik mag vaak gebruikmaken van de auto van m’n ouders, en hoewel het even wennen was (ik moest omschakelen van diesel naar benzine) voel ik me inmiddels prima op mijn gemak op de weg. Ik ben nog geen enkele situatie tegengekomen die ik niet eenvoudig kon oplossen, allemaal dankzij de rijlessen van Jelmer en Autorijschool Mullender.

Dus, bij deze, nogmaals bedankt!