Jelmer Mullender

Maak kennis

Ik ben Jelmer

Rijinstructeur en eigenaar. In 2005 ben ik in de voetsporen van mijn vader en opa getreden. Ben inmiddels de derde generatie uit de familie Kingma-Mullender die de rijschool voortzet. Daar ben ik best wel een beetje trots op. Geef les in de categorieën auto, aanhangwagen, motor en scooter.
Rijinstructeur Jelmer Mullender Dokkum
Rijbewijs halen
Als ik mezelf zou moeten omschrijven dan zou ik zeggen, ik ben geen druktemaker, maar ben wel gedreven in het bereiken van haalbare doelen. Ik vind het leuk om te weten waar jullie interesses liggen. Ga voor 100% rijles, maar houd wel van discipline en doelgericht werken. Uiteraard een grap of een lolletje op z’n tijd hoort er bij.
Sporten is ook een belangrijk deel van mijn leven. Voetbal, hardlopen, tennis, schaatsen. Zowel het zelf beoefenen als het kijken er naar boeit me enorm. Helaas door tijdsgebrek kom ik er niet altijd aan toe.
Samen met mijn lieve vrouw Karin hebben we drie dochters en een zoon, Marinthe, Feline, Benjamin en Noëlle. Ook hoort onze hond, Yfke er helemaal bij. Internetten vind ik leuk. Even lekker (uit) eten of op z’n tijd met vrienden een biertje in de kroeg of zomers lekker genieten van de zon op het terras. Tot slot, maar dat zal je niets verbazen, vind ik auto’s en motoren super! Kan enorm genieten van een mooie toertocht over dijkwegen op mijn BMW F 750 GS op een zonnige dag.

Rijschool Mullender

“Het bedrijf dat mijn vader in 1963 is begonnen. Toentertijd is mijn vader in de voetsporen getreden van zijn schoonvader. Ik ben dus de derde generatie uit de familie die rijschool voortzet. Je zult vast wel een vriend, kennis of een familielid hebben die rijles heeft gevolgd bij onze rijschool. We hebben door de jaren heen inmiddels al meer dan 3500 mensen aan een rijbewijs geholpen!”

(Les)auto

“Volkswagen Golf. Een allemansvriend 🙂 Een sportieve en overzichtelijke (les)auto voorzien van de modernste technieken en hulpsystemen zoals park assist, adaptive cruise control, achteruitrijcamera, afstandscontrolesysteem, noodremfunctie voor stadsverkeer, voetganger en fietserherkenning, verkeersbordenherkenning, stuurverwarming, stoelverwarming en We Connect. Daarnaast heeft de auto led verlichting zodat je in het donker nog meer zicht hebt. Ook het digitale dashboard zorgt voor optimale controle in een oogopslag.”

(Les)motor

“Kawasaki Z650. Een moderne 650 cc watergekoelde parallel twin motor met een comfortabele zitpositie. Hij is super licht en stuurt gemakkelijk. Een genot om op te rijden!”

(Les)aanhangwagen

“Twee-assige middenas aanhangwagen (mooi ‘woord’ voor galgje) van het merk Titan uit Jelsum. Aanhanger heeft een gesloten opbouw. Een mooie en vriendelijke aanhangwagen waarmee je de basisvaardigheden snel onder de knie krijgt.”

(Les)scooter

“Sym Orbit II. Wendbaarheid en makkelijk in bediening. Uitermate geschikt om mee te lessen.”

Rijles geven

“Ik vind het erg leuk om te doen. Een mooie uitdaging om aanstaande automobilisten op te leiden tot veilige, zelfstandige en sociale verkeersdeelnemers. De manier van lesgeven aanpassen op jou. De dagen en weken vliegen voorbij, dat zegt genoeg!”

Een geslaagde keus!

“Samen behandelen we in jouw tempo en in een ontspannen sfeer stap voor stap de lesonderdelen en werken we gericht toe naar het uiteindelijke praktijkexamen met als doel jou (in een keer) te laten slagen voor het rijbewijs welke jij ambieert.”