Lindy Bolwijn

In februari van dit jaar heb ik eindelijk besloten om rijlessen te gaan volgen. 13 Februari was het zover mijn allereerste rijles bij Jelmer.

Ik was enorm zenuwachtig. Na een uur, wat zomaar om was, zat mijn proefles er al weer op. Ik vond het hartstikke leuk om te rijden en had alweer zin in de volgende rijles. Voor de vierde les stond de eerste rit naar Leeuwarden gepland. Ik kan me nog goed herinneren dat ik bij de stoplichten bij de E10 50 meter voor het stoplicht stil stond. De feeling met de pedalen was er die les niet echt en zo zijn er meer lessen geweest waarin ik die feeling niet altijd had. Jelmer vertelde me dat iedereen wel eens zo’n les had en dat stelde me dan ook wel weer gerust.

Tot een les of 25 ging het eigenlijk wel goed en daarna zaten er steeds vaker lessen bij waarin ik niet echt lekker reed. Jelmer bleef altijd rustig en bleef me motiveren toen het niet zo lekker ging. Jelmer is kritisch wanneer het moet en hier heb ik enorm veel van geleerd. Tijdens de lessen was er ook altijd de gelegenheid voor een gezellig praatje, bijvoorbeeld over voetbal of stappen, en ook hebben we veel gelachen.

Ik vond het wel spannend toen ik voor het eerst mijn praktijkexamen moest doen. Jelmer haalde me anderhalf uur van te voren op en vertelde me dat wanneer ik even aan het rijden was de zenuwen wel weg zouden gaan. Hier had hij gelijk in. Helaas ben ik in de eerste keer niet geslaagd. Ik moest nog wat meer kilometers maken en dat hebben we gedaan. 9 juli was de tweede keer dat ik mijn praktijkexamen moest doen. Ik liep de zaal binnen en zag dat ik dezelfde examinator als de eerste keer had en baalde maar alles ging goed en toen kreeg ik de verlossende woorden: je bent geslaagd! Yes!

Bij deze wil ik je enorm bedanken Jelmer. Ik heb altijd met plezier bij je gereden en ga de lessen wel missen. Je bent een topinstructeur! Ik raad iedereen dan ook aan om bij autorijschool Mullender te gaan rijden!