Faalangst

Faalangst of examenvrees

Ongeveer 20% van de mensen die het rijbewijs wil halen heeft last van faalangst of examenvrees. Jaarlijks gaat het om 35.000 leerlingen met faalangst die starten met hun rijopleiding. Jij bent dus niet de enige! Wij weten dat juist deze mensen speciale aandacht nodig hebben.

Instructeurs Jelmer en Ritske zijn daarom getraind en opgeleid als faalangstinstructeur. Dit houdt in dat zij goed om kunnen gaan met faalangst en examenvrees en jouw op de juiste manier kunnen begeleiden. Daarnaast is er in de lessen meer tijd om je op je gemak te stellen.

Meer weten?

Wil je meer weten of wil je weten hoe wij omgaan met faalangst in de rijlessen? Informeer dan gerust. Wij leggen graag uit hoe wij jouw kunnen begeleiden zodat jij zeker slaagt.

Faalangst rijexamen tips

  • Maak het rijexamen niet spannender dan het is. In feite is het gewoon een rijles met een onbekende ‘instructeur’. Je mag slagen. Het moet niet. De kans op slagen wordt zelf groter als je van jezelf mag zakken.
  • Probeer in de week dat jij je examen hebt niet alleen bezig te zijn met autorijden. Je kunt best een extra rijles nemen maar doe ook vooral andere dingen.
  • Voorkom dat je overgeconcentreerd bent. Je kunt het verkeer niet beïnvloeden door je overdreven te concentreren op de weg.

Bekijk alle 15 rijexamen Do’s & Don’ts op de website van Faalangst.nl

Zo gaat het Faalangstexamen van het CBR