Rijles 16,5 – 17 jaar: de proef begeleid rijden: 2toDrive

Start met rijlessen vanaf 16,5 jaar!

UPDATE: Er is al enige tijd sprake van het verlagen van de leeftijdgrens voor het behalen van het B rijbewijs. De proef Begeleid Rijden gaat 2toDrive heten en zal in plaats van deze zomer in november ingevoerd worden. Het plan bestaat al langer, maar vanwege verschillende Kamermoties moest VVD-minister Minister Melanie Schultz van Haegen dit plan op sommige punten aanpassen.

Rijles 16,5 - 17 jaar

Wat betekent dit voor jou?

Ben jij in november 16,5 jaar of ouder? Dan kun je starten met met jouw rijopleiding! Je kunt daarna ook je theoriecertificaat halen om na je 17de het praktijkexamen af te leggen. Het doel van deze proef is om jou zo veel mogelijk ervaring op te laten doen.
“In Duitsland zorgt een soortgelijk systeem voor 30% minder ongevallen en 20% minder overtredingen. “

Rijden met een begeleider

Na het halen van het praktijkexamen mag je dan als bestuurder autorijden. Dit geldt onder toezicht van een begeleider. Dit moet een ervaren bestuurder zijn. Je moet als 17-jarige bestuurder toestemming vragen van je ouders of een wettelijke vertegenwoordiger.
Heb je interesse en ben jij in november 16,5 jaar?

Stuur ons een e-mail en wij houden je op de hoogte zodat jij in november direct kunt starten met rijlessen. (info@autorijschoolmullender.nl)