De beste automobilisten ter wereld wonen in Nederland

Goed nieuws en tevens leuk compliment voor de Nederlandse rijscholen! De weggebruikers uit ons land worden zo goed opgeleid dat de beste chauffeurs ter wereld zijn. 🙂 Dat blijkt uit de cijfers van het onderzoek dat Waze heeft gepresenteerd. Waze is ’s werelds grootste op community gebaseerde verkeers- en navigatie app. Het bedrijf kan veel informatie van de weggebruiker halen uit de eigen software.

In het het onderzoek deden 50 miljoen automobilisten mee verdeeld over 32 landen. Daarbij werd gekeken naar het gedrag van de bestuurders in combinatie met verschillende factoren; de drukte op de weg, het wegennet, het aantal files en de verkeersveiligheid.

De top 3: Nederland, Letland en de VS

Nederland eindigde in het onderzoek op de eerste plaats. Automobilisten uit ons land scoren samen een 7,9 op een schaal van 10. Volgens het onderzoek doen we het in Nederland onder meer zo goed dankzij de vele voorlichting rondom verkeersveiligheid en de uitgebreide aandacht voor fietsers.

Letland en de Verenigde Staten staan vervolgens op plek 2 en 3. De slechtste chauffeurs wonen in El Salvador. Daar krijgt de gemiddelde chauffeur het cijfer 2,1 opgeplakt. In Zuid-Amerika wonen de meeste slechte chauffeurs.

Onderzoek Waze